Kankaanpään tulevaisuudesta

Etusivu,Kirjoituksia

Viimeisten vuosien aikana olen saanut olla mukana tekemässä päätöksiä Kankaanpään tulevaisuudesta. Olemme tehneet mittavia investointeja monella eri osa-alueella. Ne alkavat näkyä pohjois-satakuntalaisten arjessa ja asenteissa. Ihmiset ovat tyytyväisiä ja arvostavat niitä. Mielestäni olemme tehneet investoinnit oikeaan aikaan, tai ei ainakaan yhtään liian aikaisin. Myös palvelut ovat Kankaanpäässä hyvällä tasolla. Pieni seutukaupunkimme tarjoaa monenlaiset peruspalvelut ihmisten arkeen. Myös kaupan ja elinkeinoelämän tarjonta on melko monipuolista. Meillä on maanlaajuisesti vertailtuna toimiva valokuituverkko. Positiivisia asioita on paljon.

Korona-aika ja maaseudun uusi mahdollinen nousu on ollut näkyvissä yhteiskunnassamme viimeisen vuoden ajan. Meidän tulee myös reagoida siihen. Käyttää hyväksemme muuttuneita asenteita etätyöhön ja maaseudun luontoon. Tämän johdosta yksi asia nousee mielestäni tulevalla valtuustokaudella esiin tärkeänä kehityskohteena. Se on kaupungin vetovoiman sekä pitovoiman lisääminen. Tänne tarvitaan uusia asukkaita ja nykyisistäkin täytyy pitää kiinni. Väkiluvun laskeminen on tulevaisuuden suurin uhkakuva seutukunnallemme. Meillä on täällä todella hienot olosuhteet elää ja yrittää. Meidän täytyy kertoa tästä muille ja saada tänne positiivinen noste. Tämä saattaa kuulostaa kaunopuheiselta haihattelulta, mutta mielestäni se on yksi tärkeimmistä asioista tulevina vuosina. Se täytyy ottaa vakavasti ja siihen täytyy uskoa. Hyvänä esimerkkinä toimii Venesjärven kylä, joka on aktiivisella otteella muuttunut vuosikymmenessä hyvinkin elivoimaiseksi. Viime vuosina sinne on taidettu rakentaa jo yhtä paljon uusia taloja kuin keskustaankin. Kaikki on kiinni ihmisistä ja tahdosta.

Jos saan vielä tulevina vuosina olla päätöksenteossa mukana, aion omalta osaltani edistää kaupunkimme vetovoiman lisäämistä. Meidän tulee tehdä merkittäviä investointeja kuntamarkkinointiin ja kaupungin näkyvyyteen. Meidän täytyy uskoa siihen ja muuttaa omat asenteemme kotikaupunkiamme kohtaan vieläkin positiivisemmiksi. Meidän täytyy uskoa omaan tekemiseen ja olla ylpeitä Kankaanpäästä. Se kyllä sitten tarttuu ympärillemme ja luo uskoa kehittyvään seutukaupunkiin, joka on Pohjois-Satakunnan keskus.

Näillä ajatuksilla kohti vaaleja.

Lauri Kujanpää
kuntavaaliehdokas, kaupunginhallituksen jäsen