Kunnat ja kunnalliset palvelut ovat uuden edessä

Etusivu,Kirjoituksia

Tulevan valtuustokauden valtuutetuilla tulee olemaan edessä suuria mullistuksia ja kauaskantoisia päätöksiä. Lähivuosien päätöksenteon onnistumiset näkyvät tulevien vuosien työkykyisten luottamuksella tulevaisuuteen katsovien aikuisten määrässä.

Nyt on uskallettava mahdollistaa lapsille ja nuorille hyvä arki. Se vaatii satsauksia lasten ja nuorten kanssa työskentelevien aikuisten arkeen. Työkyky rakentuu voimavarojen ja työn vaativuuden välisestä tasapainosta. Tasapainoisessa arjessa pystytään lasten- ja nuorten tarpeisiin vastaamaan ja luomaan mahdollisuuksia.

Me kaikki voimme osallistua tähän asemastamme ja vaikutusvallasta riippumatta. Läheisen ymmärrys ja toisen ihmisen arvostaminen ei maksa mitään, mutta voi säästää yhteisestä kukkarostamme euroja. Kustannussäästöjä ja uusia kunnan peruspalveluja tukevia palveluja luovat myös monet paikalliset yritykset ja yhdistykset. Tukemalla elinkeinoelämää ja varmistamalla sen innovaatioedellytyksiä varmistamme työn- ja toimeentulon, jonka elinvoimaisuudesta Kankaanpää elää. Kaikella toiminnalla ja päätöksenteolla on aina seurauksensa.

Päättäjien on uskallettava hypätä muutoksen kelkkaan. Erilaiset teknologiset ratkaisut ja uudet innovaatiot ovat jo täällä ja vielä isommat odottavat nurkan takana. Voimme valita, valitsemmeko kuntalaisina asioitamme ajamaan päätöksentekijät, jotka katsovat viisaimmaksi seurata sivusta mitä tapahtuu, tai päätöksentekijät, jotka ovat mukana siinä mitä tapahtuu tai itselleni mieluisimmat päättäjät, jotka luovat sitä mitä tapahtuu. Olemalla mukana ja tarttumalla ennakkoluulottomasti uuteen luomme tulevaisuuden hyvinvoivaa Kankaanpäätä.

Outi Kangasniemi
Kuntavaaliehdokas, SDP sit.