Mökin vuokrausehdot

Mökin vuokrausehdot

1. VUOKRAKOHDE JA VARUSTUS

Vuokrattava kohde on Kankaanpään Työväenyhdistys ry:n omistama mökki osoitteessa Rantakuja, 38840 Niinisalo. Mökkiin kuuluu myös puulämmitteinen rantasauna, jossa on pieni tupa ja pukuhuone. Mökissä on vuodepaikkoja kahdeksalle henkilölle eikä mökkiä voi varata useammalle henkilölle ellei mökkiä varattaessa ole toisin sovittu. Tämä siksi että mm. astiastot, polttopuut ja lämpimän veden riittävyys on mitoitettu kohteessa ilmoitetulle henkilömäärälle. Asuntovaunun tai teltan käyttö ilman omistajan lupaa on kielletty.

Mökillä ei ole paljua. Jos haluat tuoda oman, on sen käytöstä sovittava mökki-isännän kanssa. Polttopuiden käyttö tai paljun täyttö ei ole sallittua ilman eri korvausta.

Mökissä on normaali varustus kahdeksalle hengelle: keittoastiat ja kattilat, huonekalut, peitteet ja tyynyt. Lakanat, pussilakanat, tyynyliinat ja pyyheliinat vuokralaisen on tuotava mukanaan. Likaantuneiden peittojen, tyynyjen ja patjojen pesu veloitetaan vuokralaiselta.

Mökissä on takka, hella uunilla, kahvinkeitin, mikroaaltouuni, jääkaappi (jenkkikaappi) ja televisio. Mökin sauna on sähkölämmitteinen, kylpyhuoneessa on kaksi suihkua ja erillinen wc. Mökissä on lisäksi puutarhakalusteet, muurattu pihagrilli ja hiiligrilli sekä soutuvene pelastusliiveineen. Mökin varustukseen kuuluvat jätesäkit, wc- ja talouspaperit, sähkö sekä takan ja saunamökin polttopuut. Mökin varustukseen kuuluu myös soutuvene ja pelastusliivit. Tupakointi on kielletty kaikissa sisätiloissa.

2. VARAUSEHDOT JA AVAIMEN LUOVUTUS

Varaus on sitova heti kun se on tehty. Vuokra on maksettava viimeistään 10 vuorokautta ennen saapumispäivää tai heti varauksen jälkeen. Vuokrauksen peruutuksesta on aina ilmoitettava joko suullisesti tai kirjallisesti mökin isännälle tai taloudenhoitajalle. Vuokralaisen tulee olla täysi-ikäinen.

Mökin hinnoittelua tarkistetaan vuosittan joulukuussa. Jos varaat edellisen vuoden puolella seuraavan vuoden ajankohtia, huomioi että hinnat voivat muuttua.

Kun maksu näkyy tilillä, kohteen  avainlokeron koodin saa soittamalla tai tekstiviestillä kysymällä taloudenhoitaja Paula Kuusistolta 040-553 3330.

Kadonneesta avaimesta peritään korvaus. Jos asiakkaan voidaan katsoa kadottaneen avaimet huolimattomuuttaan, peritään mökin lukkojen vaihtamisesta aiheutuneet todelliset kustannukset.

3. JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

Vuokralainen sitoutuu noudattamaan mökin ohjeita ja sääntöjä (kts. alla). Vuokralainen korvaa irtaimistolle, kiinteistölle, sen ympäristölle ja varustukselle aiheuttamansa vahingot.

4. VUOKRA-AIKA

Mökin vuokra-aika alkaa saapumispäivänä klo 14 ja päättyy lähtöpäivänä klo 12. Kellonajoista voidaan poiketa sopimalla mökin isännän kanssa. Vuokra-ajat määritellään hinnaston mukaisesti seuraavilla aikamääreillä: vuorokausi, viikonloppu ja viikko. Hinnastossa mainitut juhlapyhät määritellään ajan ja hinnan suhteen erikseen.

5. SIIVOUS JA MAHDOLLISET VAHINGOT

Vuokralainen on vastuussa siivouksesta vuokra-aikana ja lähdön yhteydessä. Mikäli siivousta ei ole asianmukaisesti tehty ja mökki joudutaan siivoamaan ennen seuraavaa vuokralaista, siivouksen laiminlyöjältä peritään korvauksena vähintään 150 euroa tai todellisten kustannusten mukainen korvaus. Kaikki vahingot tulee ilmoittaa välittömästi mökin isännälle. Mökki-isäntä tarkastaa mökin ja sen varustuksen jokaisen vuokralaisen jälkeen ja ilmoittamatta jätetyt vahingot laskutetaan täysimääräisenä vuokralaiselta.

6. VASTUUT JA KIISTAT

Kankaanpään Työväenyhdistystä ei voida asettaa vastuuseen vuokrauksen peruutuksesta, joka johtuu muusta kuin vuokralaisesta. Sellaisessa tapauksessa vuokraajalle palautetaan vuokrasumma, mutta ei muita korvauksia tai hyvityksiä. Force majeure-esteistä johtuen (luonnonmullistus, lakko, kapina, sotatoimi tai vastaava) Kankaanpään Työväenyhdistys ry voi purkaa vuokrasopimukset. Tästä ilmoitetaan välittömästi asiakkaalle ja suoritetut maksut maksetaan takaisin. Mökkivuokrausta käsittelevät kiistat ratkaisee Ikaalisten käräjäoikeus.

Mökkiä vuokraa Jarmo Lehtilä, puh.  044-5953 636.

Kankaanpään Työväenyhdistyksen mökin säännöt

1. Mökin varustus ja vuokra-aika

Mökissä on normaali varustus ja vuodepaikkoja kahdeksalle henkilölle eikä mökkiä voi varata useammalle henkilölle ellei toisin ole sovittu. Tämä siksi että mm. astiastot, polttopuut ja lämpimän veden riittävyys on mitoitettu kohteessa ilmoitetulle henkilö-määrälle. Paljun, asuntovaunun tai teltan käyttö ilman omistajan lupaa on kielletty. Mökin vuokra-aika alkaa saapumispäivänä klo 14 ja päättyy lähtöpäivänä klo 12. Kellonajoista voidaan poiketa sopimalla mökki-isännän kanssa.

Mökin varustukseen kuuluvat jätesäkit, wc- ja talouspaperit, sähkö sekä takan ja saunamökin polttopuut. Lakanat, pussilakanat, tyynyliinat ja pyyheliinat vuokralaisen on tuotava mukanaan. Likaantuneiden peittojen, tyynyjen ja patjojen pesu veloitetaan vuokralaiselta. Mökkiin kuuluu lisäksi puutarhakalusteet, grilli sekä soutuvene pelastusliiveineen. Rantasaunan eteisestä löytyvät pelastusliivit ja airot. Rantasaunan avain ja veneen avain löytyvät mökin keittiön kaapista.

2. Siivous mökillä ollessa ja pois lähdettäessä

Vuokralainen on vastuussa siivouksesta vuokra-aikana ja lähdön yhteydessä. Vuokrauksen jälkeen mökki, vuodevaatteet ja matot tuuletetaan, lattiat imuroidaan ja pyyhitään kostealla. Välineet löytyvät keittiössä olevasta siivouskaapista. Liesi, jääkaappi ja keittiön säilytystilat siivotaan sekä astiat tiskataan ja roskat viedään ulos niille osoitetulle paikalle. Lopuksi siistitään piha. Mökin ulko-oven vieressä on sähkökatkaisin, joka tulee laittaa off-asentoon mökistä poistuttaessa.

Mikäli siivousta ei ole asianmukaisesti tehty ja mökki joudutaan siivoamaan ennen seuraavaa vuokralaista, peritään siivouksen laiminlyöjältä korvauksena vähintään 150 euroa tai todellisten kustannusten mukainen korvaus. Tupakointi on kielletty kaikissa sisätiloissa.

3. Takka, sauna ja mökin lämmitys

Muista takkaa käyttäessäsi avata pelli. Tuvan lipaston laatikossa on takkaa koskevat ohjeet niitä tarvitseville. Saunan kiukaassa on ohjain, josta sauna laitetaan päälle. Ohjaimessa on myös ajastintoiminto. Lopetettuasi saunomisen, laita keittiössä olevasta liesituulettimesta tuuletus kovemmalle parin tunnin ajaksi.

Mökillä ei ole paljua. Jos haluat tuoda oman, on sen käytöstä sovittava mökki-isännän kanssa. Polttopuiden käyttö tai paljun täyttö ei ole sallittua ilman eri korvausta.

Mökki-isäntä huolehtii mökin lämmönsäätelystä. Jos mökissä on liian lämmin tai kylmä, kysy neuvoa mökki-isännältä.

Mökki-isäntä tarkastaa mökin varustuksen kunnon jokaisen vuokralaisen jälkeen, joten ilmoita kaikki vahingot ja mökin käyttöön liittyvät ongelmat heti mökki-isännälle. Mökki-isäntänä toimii  Jarmo Lehtilä, puh.  044-5953 636. Jos sinulla on jotain epäselvää, soita mökki-isännälle ja kysy!