Nuoristotilojen aukiolo – valtuustoaloite

Etusivu,Kirjoituksia

Ryhmämme teki tämän illan kaupunginvaltuuston kokouksessa seuraavan valtuustoaloitteen:

Nuorisotila KetunGolo on vihdoin saanut uudet tilat Kankaanpään keskustassa. Tällä hetkellä nuorisotila on avoinna maanantaisin 5.-6. luokkalaisille ja tiistaista torstaihin kaikenikäisille nuorille. Kankaanpään Seudussa 7.10. olleen uutisen mukaan viikonlopun aukioloihin ei ole henkilöresursseja. Myös Honkajoella oleva nuorisotila on ollut suljettuna. On harmillista, että nuorisotila ei ole avoinna silloin, kun nuorilla on vapaa-aikaa. Monessa muussa kunnassa nuorisotilat ovat avoinna perjantaisin ja jopa lauantaisin.

Nuorisotilassa nuorilla on mahdollisuus mielekkääseen toimintaan muiden nuorten ja turvallisten aikuisten seurassa. Nuorisotyöllä edistetään nuorten hyvinvointia ja osallisuutta sekä ehkäistään syrjäytymistä. Korona-kriisin myötä nuorisotyön merkitys on aiempaa tärkeämpi ja jokainen nuoristotyöhön laitettu euro maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin. Riittävästi resurssoidulla nuorisotyöllä voidaan vähentää tarvetta kustannuksiltaan kalliimpiin palveluihin kuten lastensuojelun laitoshoitoon tai mielenterveys- ja päihdepalveluihin.

Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä pitää tärkeänä, että nuorisotila KetunGolo on jatkossa avoinna myös viikonloppuisin ja loma-aikoina ja Honkajoella sijaitseva nuorisotila saadaan taas toimintaan. Esitämme selvitystä siitä, minkälaisia toimenpiteitä ja/tai lisäresursseja tämä vaatii ja mahdollisen tarvittavan lisäresurssin huomioimista tulevassa talousarviossa.

Kankaanpäässä 15.11.2021

Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä
Petra Mäensivu, Lauri Kujanpää, Paula Kuusisto, Heidi Viljanen, Katri Kujanpää