Sari Pihlajaniemi: Aika kiitosten

Etusivu,Kirjoituksia

Valtuutettu Sari Pihlajaniemin puheenvuoro kauden viimeisessä valtuuston kokouksessa 28.6.2021.

Kun astuin valtuustosaliin miltei 13 vuotta sitten, toivotti Kauko Juhantalo tervetuloa Hermannin nuorisoseuraan. Löysin paikkani takarivistä ja moikkasin iloisesti vieressä istuvaa Irmeli Elomaata, jolloin hän huomautti, että meillä täällä kätellään. Loistava oppimisen paikka, iso kiitos Irmelille. Sen jälkeen on kätelty ja ahkeraan. Toivottavasti vielä joskus kätellään taas.

Kauko kehotti tulla kertomaan tuntemuksiaan pönttöön useammankin kerran, mutta päätin jättää ne viimeiseen kertaan. Nyt on viimeinen kerta, kolmas kausi lopuillaan.

Ensimmäinen kausi oli seesteinen, opettelin oppimaan, lukemaan tilanteita. Erityisesti jäi mieleeni Kari Kähkösen kannattama poikkeava esitykseni. Tuki tuli yllättävältä taholta, enkä vanhainkodissakaan unohda. Toinen kausi tuntui sirkukselta. Täynnä mitä erilaisempia käänteitä, juonia, loikkauksia. Politiikka muka tylsää, ei todellakaan. Tältä kaudelta sain ystäviä, kiitos Heidi Paula Petra ja Sofia muustakin kuin politiikasta.

Viimeiselle kaudelle pyrkiessäni tiesin, että tämä jää viimeiseksi. Valtuustoon tuli paljon nuoria miehiä, joiden energiaa ja yhteistyökykyä ei voi kuin kehua. Ja mitä kovat väännötkään ei ois ollut ilman huumoria, Kiitos Petri Reijo ja Janne.

Kiitos myös Katrille, Laurille, Jarmolle, muille meidän ryhmäläisille jotka on jaksanut vääntää mulle rautalangasta.

Olen oppinut kuinka asiat meillä tapahtuu ja hoidetaan. Kuinka hävitään, voitetaan, kuinka sovitaan. Kuinka
olla ylpeä kotikaupungistaan ja kuinka sitä markkinoida maailmalle. Opin kulttuurin arvon. Oppinut sanomaan mielipiteeni.

Suurin kiitos kotijoukolle, että ehti tätä harrastamaan. Silotin lapsoselleni matkan päiväkodista peruskoulun läpi ja puoliso taisi olla vaan tyytyväinen, kun kävin pätemässä toisaalla.

Isoin kiitos kuuluu mun isälle, joka eri puoluetaustasta huolimatta on kuunnellut, tukenut ja jolta on aina voinut kysyä. Ja ollut musta ylpeä koko poliittisen nysäurani ajan.

Tsemppiä kaikille tuleviin kausiin ja koitoksiin. Valtuustopuheissa korviini särähtää osan katkeruus mistä milloinkin, jättäkää sellainen pois. Positiivisella otteella, se muistetaan. Lyhyet puheet kuunnellaan. Toisaalta kiva päästä sivusta huutelijaksi, se on helppoa se. Jos joku joskus tekee muisteloita, mulla on pari hyvää juttua kertoa valtuuston iltamista, kaikkea ei sovi hautaan viedä.

Kiitos vielä kaupungin henkilökunnalle, viranhaltijoille, erityisesti Heikille vedän lippaan.
Hyvää kesää kaikille.