Työväen Eetu-näytelmä Soihtulassa 20.8. klo 18

Etusivu,Kirjoituksia

Porissa keväällä esitetty Työväen Eetu-näytelmä saapuu nyt Kankaanpäähän.

Työväen Eetu – Kertomus Eetu Salinin elämästä
ti 20.8. klo 18 Työväentalo Soihtula, Torikatu 9, Kankaanpää
(tilassa on pitkät portaat alakertaan eikä hissiä, joten se ei ikävä kyllä ole esteetön)

Näytelmä perustuu tietokirjailija Pertti Rajalan kirjaan ”Työväenjohtaja Eetu” sekä Kansan arkiston tallentamiin Eetu Salinin kirjeisiin ja muihin dokumentteihin. Sen on tämän aineiston pohjalta käsikirjoittanut ja dramatisoinut sekä ohjannut näyttelijä Marju Kauppinen. Rooleissa nähdään Kalle Högbacka, Jan-Henrik Holmlund sekä Marju Kauppinen. Näytelmän toteuttamista varten Kansan Sivistysrahaston Eetu Salinin rahasto on myöntänyt apurahan. Tuottaja Susanna Virkki.

Eetu Salin oli Suomen työväenliikkeen perustajia ja alkuajan maineikkain puhuja. Hän joutui vankilaan ensimmäisen kerran vuonna 1908. Tuomion Salin sai majesteettirikoksesta, koska hänen lehtikirjoituksensa katsottiin loukkaavan keisaria. Vankilassa Eetu Salin kirjoitti runokokoelman  ”Tyrmässä I.” Salinin kuolemasta on tänä vuonna kulunut 100 vuotta.

Näytelmän kesto on 45 minuuttia. Liput ovelta 8 euroa, kaksi lippua 15 eurolla. Ovella maksu vain käteisellä. Sisältää näytelmän jälkeen kahvituksen ja keskustelun yhdessä kirjailija Pertti Rajalan kanssa. Lippuja myynnissä 100 kpl, ei numeroituja paikkoja. Tapahtuman järjestäjänä Kankaanpään Työväenyhdistys ry.

Lipputilauksia myös ennakkoon sähköpostilla katri.kujanpaa@kankaanpaa.fi.